Actualitate

Amendă uriașă pentru o firmă din Padeș

O societate din Padeș a fost amendată cu 60 de mii de lei de comisarii de mediu. Aceștia au descoperit că firma nu respecta activitatea de extracție a pietrișului și nisipului, că nu a excavat haotic și nici nu a depozitat sterilul corespunzător.

 

„Amendă în valoare de 60 000 lei și informarea  Agenției pentru Protecția Mediului Gorj, în vederea emiterii unei notificări prealabile, cu privire la  suspendarea activității unui  operator de pe raza comunei Padeș.

Nerespectarea condițiilor impuse prin autorizația de mediu a vizat în principal: desfășurarea activității de extracția pietrișului și nisipului, èxtracția argilei și caolinului, în afara perimetrului autorizat, nerespectarea tehnologiei de excavare, nedelimitarea perimetrului de exploatare prin bornare, depozitarea necorespunzătoare a sterilului. Conform prevederilor OUG 195/2005, operatorul economic are termen 60 de zile pentru remedierea neconformităților constatate de către comisarii Gărzii de Mediu Gorj, altfel riscă suspendarea autorizației de mediu deținută și implicit a activității desfășurate”, a comunicat Garda de Mediu Gorj.

Vizualizări: 729

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: