Actualitate

Alt semnal de alarmă: O avarie se poate întâmpla și într-o termocentrală

După dezastrul de la Cariera Pinoasa, oamenii din producție trag un nou semnal de alarmă: O avarie se poate întâmpla și într-o termocentrală. Deși în această zonă au mai fost investiți bani față de cât s-a dus spre partea minieră, și în termocentrale sunt riscuri. 

 

Avertismentul este dat de Manu Tomescu, lider de sindicat și angajat al termocentralei Rovinari, cea mai performantă din Complexul Oltenia. Acesta a subliniat că și în termocentrale e lipsă de personal, nu s-a investit suficient și sunt riscuri și aici.

“Există riscuri peste tot. Este lipsă de personal, lipsă de material. O avarie se poate întâmpla și într-o termocentrală. De exemplu, Termoncentrala Rovinari sau fiecare termocentrală din cele trei au utilaje de mari capacitate. Au un fel de mini-excavatoare care pur și simplu alimentează cazanele în termocentrale unde se duce cărbunele la ardere. Este un utilaj, are și el cabluri, are rotire și sunt în stare proasta. Toate sunt. Eu am văzut colegi de-ai mei, pe parte minieră, ca Doamne, toți banii s-au băgat în termocentrale. Este un adevăr undeva la jumătate pentru ca s-au băgat la gura coșului, dar în ceea ce privește liniile, instalațiile, acolo tot lipsuri sunt”, a declarat Manu Tomescu, la Radio Infinit.

După incidentul de la Pinoasa, ministrul Energiei a trimis în Gorj Corpul de Control. Acesta a concluzionat că seceta și cutremurele au provocat alunecarea de teren care a înghițit excavatoarele. Oamenii care lucrează în cariere au cerut să fie refăcute aceste verificări și poate așa ministrul va afla care sunt cauzele reale ale acestui eveniment.

Vizualizări: 1,208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: