Politică

Alianța Dreapta Unită e istorie: „Oamenii ne-au taxat”

Alianța dintre USR, PMP și Forța Dreptei e deja istorie. După ce a dat chix la alegerile locale, pentru următoarele tururi de scrutin nu se mai pune problema ca această colaborare să mai rămână în picioare. Liderul USR Gorj, Radu Miruță, crede că fix această alianță a făcut ca partidul pe care îl coordonează să obțină un rezultat atât de slab la alegeri.” Oamenii ne-au taxat”, a declarat Miruță.

 

La Târgu Jiu, USR nu a reușit să intre în Consiliul local. Radu Miruță spune că i-ar fi lipsit circa 30 de voturi. 

“Trebuiau 33 de voturi, din ce m-am uitat eu pe rezultatele parțiale. Să fi avut noi mai multe voturi și să nu stăm în alea 33 care s-a întâmplat să fie furate sau nu. Analize pot fi făcute și eu rămân cu un gust străveziu. Legea spune că nu poți să mai numeri buletinele de vot dacă reprezentantul tău din secție a semnat că totul s-a desfășurat corect și are noimă. Omul tău, acolo, care a luat parte la numărătoare a semnat că totul e în regulă. Vii tu a doua zi supărat și spui că nu s-a întâmplat corespunzător. Dar al tău ce a făcut acolo? Noi am avut o persoană care a semnat în procesul verbal de la secția 10 Târgu Jiu: Refuz să semnez procesul verbal pentru fraudă. În seara aceea. Dar nu s-au mai renumărat. Însă trebuia ca echipa de la Târgu Jiu să facă treabă și să nu stea în cele 33 de voturi, dar e un gust amar. Când ai om acolo, statul român plătește pentru asta, i se spune să spună dacă e ceva în neregulă în acel moment, tu faci treaba asta și nu se ține cont de ea, e un abuz”, a declarat Radu Miruță la Radio Infinit.

Miruță a mai subliniat că Alianța Dreapta Unită ar fi de vină pentru dezastrul de după alegeri. E motivul pentru care nimeni nu își mai dorește ca exemplul să fie urmat la alegerile prezidențiale sau parlamentare.

„Noi am fost niște tineri care ne-am implicat naivi în politică. Nu am fost membri ai partidelor politice. Cei de la partidele cu care am făcut alianțe au fost susținând PSD, PNL, de 30 de ani în politică. Asocierea asta cred că a fost taxată de oamenii care ne votau pe noi pentru igiena asta politică. Alianța asta a fost pentru alegerile locale. Din discuțiile pe care le-am avut eu, nimeni nu are de gând să mai continue. O să dispară la alegerile prezidențiale”, a mai explicat Miruță.

Vizualizări: 2,060

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: