Social

Alexandru Beșliu, luptătorul CSM Târgu Jiu, a câștigat Cupa României de Seniori

 

Performanță extraordinară pentru sportul gorjean și pentru secția de lupte a CSM Târgu Jiu! Luptătorul gorjean Alexandru Beșliu a câștigat Cupa României de Seniori 2024! Alexandru Beșliu a câștigat trofeul la categoria 97 de kilograme. Competiția s-a desfășurat la Târgu Mureș, în perioada 26-28 iulie. 

O nouă zi de referință în istoria sportului gorjean, după ce luptătorul legitimat la CSM Târgu Jiu, Alexandru Beșliu, pregătit de antrenorul Mădălin Gorjanu, a adus un nou trofeu important pentru sportul din județul nostru: Cupa României de Seniori la Lupte. Alex a intrat pe saltea la categoria 97 de kilograme. Cu un nivel tehnic foarte bun și un parcurs fără greșeală, Alexandru Beșliu a dominat categoria și a reușit să își îmbogățească palmaresul cu un trofeu extrem de important în această disciplină sportivă. 

Într-o competiție cu un nivel tehnic foarte ridicat, la o categorie de greutate, cea de 97 de kilograme, cu participarea mai multor sportivi cu cv-uri impresionante, luptătorul gorjean, de doar 23 de ani, a crezut în șansa lui, a luptat pentru visul lui, și iată că se întoarce la Târgu Jiu cu un trofeu important, Cupa României, care face din Alex Beșliu unul dintre cei mai buni sportivi gorjeni la ora actuală. Este primul său trofeu major la seniori, obținut la doar 23 de ani, ceea ce demonstrează că are viitor în lupte, că mai are multe de spus în acest sport. Cât de mult efort și sacrificiu este necesar pentru a câștiga un astfel de trofeu, ne-a spus antrenorul Mădălin Gorjanu, după rezultatul uriaș obținut de Alexandru Beșliu. Gorjanu, antrenorul coordonator al secției de lupte de la CSM Târgu Jiu, speră ca acest trofeu să fie un exemplu pentru tinerii sportivi de la Târgu Jiu. 

Mădălin Gorjanu, antrenor secția de lupte CSM Târgu Jiu: ”Nu este un rezultat întâmplător. Este rezultatul unor antrenamente dure, zilnice, dar și dorința imensă de a arăta că se poate. Un titlu la seniori lipsea de foarte mult timp la Târgu Jiu și mă bucur mult de tot pentru Alex. Sunt convins că vor urma și alte rezultate bune. Sper ca acest lucru să dea și mai multă încredere juniorilor care vin din spate. Atunci când există încredere și susținere apar și rezultate mari. Alex a avut 3 competiții majore în mai puțin de 40 zile și asta l-a menținut în vârf de formă. Mulțumim pentru acest lucru d-lui director Robert Bălăeț, care ne-a susținut și înțeles de fiecare dată”. 

Am stat de vorbă cu Alex imediat după câștigarea Cupei României. Pregătit să se întoarcă acasă cu medalia și tricoul de campion, sportivul nostru ne-a acordat un scurt interviu. 

INTERVIU CU ALEXANDRU BEȘLIU

Alex, felicitări pentru performanța ta!

Alexandru Beșliu: Vă mulțumesc foarte mult! 

Cum te simți ca proaspăt câștigător al Cupei României Seniori, la la una dintre cele mai dificile categorii?

Alexandru Beșliu: Mă simt împlinit cu această reușită, cu acest trofeu. Sunt bucuros, emoționat, dar acum simt cu adevărat că tot efortul depus la antrenamente a dat roade. Au fost antrenamente grele, competiții dure, adversari puternici, dar din toate am învățat și astăzi am putut să mă bucur de acest trofeu. Era unul dintre țelurile mele, acela să devin campion la categoria de vârstă seniori. Participarea mea la acest turneu a decurs exact cum mi-am dorit. Sincer, nu credeam că atât de devreme pot obține un titlu de campion la seniori, dar cu multă muncă, dăruință și susținere din partea celor apropiați am reușit.

Cum a fost turneul?

Alexandru Beșliu: A fost un turneu destul de greu, adversarii au fost foarte buni, nivelul tehnic foarte ridicat, și cu atât mai mult mă bucur că am reușit să termin cu bine acest turneu și să câștig titlul.

După o astfel de reușită, este clar că și de aici încolo vei avea obiective importante?

Alexandru Beșliu: Da, este și normal că după cucerirea unui astfel de titlu să mă gândesc doar la podium de acum încolo. Obiectivele mele pentru toate competițiile ce urmează sunt înalte. Îmi doresc să vin acasă doar cu medalia de aur, dar asta se va întâmpla, și sper să se întâmple, doar dacă reușesc să țin pasul ca până acum. Îmi doresc, și sper să și reușesc, ca în timpul competițiilor viitoare să îndeplinesc cerințele și obiectivele pe care mi le propun de acasă și important, psihicul meu să fie spre foarte bine. 

Felicitări și te așteptăm acasă cu medalia de campion!

Alexandru Beșliu: Vă mulțumesc mult! Vreau să le mulțumesc pe acestă cale tuturor celor care au crezut în mine și m-au sprijinit în toată această perioadă. 

Vizualizări: 313

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: