Politică

Acuzații: PSD și PNL nu acceptă dezbaterea în regim de urgență a legii care îi repune în drepturi pe cei care au lucrat în condiții speciale 

Majoritatea PSD si PNL a blocat în Camera Deputaților proiectul de lege al USR care corectează nedreptatea făcută, tot de PSD și PNL pensionarilor care au muncit în condiții grele, a anunțat astăzi deputatul Radu Miruță, liderul USR Gorj.

Acesta explică faptul că USR a cerut ca proiectul legislativ să fie dezbătut în regim de urgență. Numai că, solicitarea nu numai că a fost ignorată, dar parlamentarii PSD au cerut ca legea să treacă prin șase comisii.

 

”PSD nu doar că s-a opus ca proiectul să fie dezbătut în regim de urgență, dar a decis că legea USR are nevoie să treacă, în mod absolut excepțional, prin 6 Comisii de aviz și alte 4 raportoare. Asta, după ce săptămâna trecută Senatul a adoptat cu majoritate de voturi, 96 pentru și 1 împotrivă, legea USR inițiată de mine si colegii Oana Țoiu și Irineu Darău”, spune Miruță.

 

PSD, într-un exces de putere!  

 

Social-democrații au fost surprinși că proiectul USR a trecut de Senat, mai spune deputatul de Gorj , iar acum încearcă să îngroape acest proiect de lege în Camera Deputaților: ”PSD a fost, probabil surprins că poiectul USR a trecut de Senat și ca prădătorii au așteptat să ajungă la Camera Deputaților să o îngroape! Este cât se poate de clar că vor să respingă această lege sau să tragă de timp să fie discutată după alegeri când, se gândesc cei de la PSD, nu vor mai răspunde electoral pentru deciziile pe care le iau. 

Am văzut în aproape patru ani de mandat la fiecare lege două Comisii, cel mai rar, trei, dar ce au făcut astăzi cu legea USR nu am văzut niciodată. 

Nu ne vom lăsa pentru că ceea ce vor să facă e o mizerie. O să facem tot ce putem pentru ca această lege să treacă de Camera Deputaților. 

PSD își folosește puterea politică pentru a-i nedreptății pe cetățeni, nu pentru a rezolva probleme și asta nu poate să rămână așa!

Legea aceasta nu este doar o propunere legislativă, ci un act de justiție socială, de a le acorda drepturile cuvenite celor care chiar au muncit în condiții grele, o inițiativă legislativă care nu face altceva decât să respecte principiul contributivității și să recunoască drepturile unor oameni care și-au sacrificat sănătatea și au trăit ani întregi expuși unor riscuri majore pentru a contribui la dezvoltarea acestei țări”, a mai precizat parlamentarul.

 

Vizualizări: 3,155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: