Anchetă

Acuzații grave. Azil ilegal de bătrâni în Berlești!

O acuzație foarte serioasă a ajuns pe adresa Sabotorii. Un localnic din Berlești ne semnalează că într-un sat din localitate ar funcționa un azil ilegal. Ar fi cazați aici aproximativ zece bătrâni, dar căminul nu are niciun aviz însă este protejat de autorități. 

 

Cel care ne-a transmis sesizarea mai susține că seniorii nici nu ar fi bine îngrijiți în acest centru care funcționează ilegal, de câțiva ani, în satul Berlești Deal. “Sunt oameni adunați din Berlești, dar și din alte localități. Acești bătrâni au și handicap, au asistenți personali angajați la primărie și nu sunt îngrijiți. Doar se iau bani de pe urma lor”, se mai arată în sesizarea ajunsă la redacția noastră. 

 

Omul cere să se facă verificări. Același lucru îl cerem și noi. Instituțiile care au astfel de atribuții ar trebui să verifice dacă așa stau lucrurile în Berlești, iar dacă se confirmă aceste informații, este foarte grav și trebuie luate măsuri. 

 

Nu ar fi primul azil descoperit că funcționează ilegal în județul Gorj. Au mai fost astfel de cazuri și în vara anului trecut, când bieții bătrâni au fost trambalați dintr-un centru în altul până le-a fost găsit un pat liber într-un cămin unde să fie bine îngrijiți, iar azilul să aibă toate avizele la zi. Vom urmări acest subiect și vom reveni cu punctul de vedere al autorităților care au în atribuții verificarea acestor centre. 

Vizualizări: 2,256

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: