Actualitate

Acuză lipsa de personal de la CE Oltenia!

 

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, crede că, și dacă guvernanții s-ar hotărî să prelungească viața Complexului Energetic Oltenia, compania ar avea dificultăți în a funcționa la capacitate maximă. Sindicalistul afirmă că există o lipsă de personal acută la Sucursala Electrocentrale Rovinari, fapt pentru care Laurențiu Ciurel a tras un semnal de alarmă.

Tomescu a mai spus că situația de la Rovinari se întâlnește în toate subunitățile Complexului Energetic Oltenia. „Și dacă s-ar trezi odată și s-ar dezmetici cei care conduc țara și ministerele, implicit Ministerul Energiei, și ar zice gata să nu mai cumpărăm energie de la străini de zece ori mai scumpă decât o produce Complexul Energetic Oltenia cu grupurile pe cărbune și o să zică să prelungim, trebuie să facă ceva cu salariații acestei companii. S-a ajuns la cel mai jos mod posibil de muncă cu politica de personal.

Este un haos de nedescris la nivelul subunităților”, a anunțat liderul de sindicat, Manu Tomescu.

Sindicalistul a dat exemplu situația de la Termocentrala Rovinari, acolo unde directorul, Laurențiu Ciurel, a anunțat că are lipsă de personal și nu poate porni grupul din această cauză, iar șefii Complexului Energetic Oltenia nu fac angajări în companie, chiar dacă în ultimul an foarte mulți specialiști au ieșit la pensie.

Situația de la Rovinari nu este singulară însă, în majoritatea carierelor miniere se întâlnesc astfel de probleme. „Au ajuns directorii să se contrazică întrei ei. Directorul de la Sucursala Electrocentrale Rovinari spune că nu are cu cine să pornească grupul, iar Complexul Energetic Oltenia nu face un program de angajări”, a mai punctat Tomescu.

Vizualizări: 920

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: