Actualitate

Acuză 34 de ani de lipsă de investiții în sectorul energetic

Andrei Maioreanu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei, acuză faptul că, în ultimii 34 de ani, în România, investițiile în sectorul energetic au fost practic inexistente. Social democratul pledează pentru continuarea producerii de energie pe bază de cărbune pentru că reprezintă un combustibil strategic în securitatea energetică națională. De asemenea, Maioreanu a punctat și faptul că România se bucură de un mix energetic diversificat și echilibrat.

 

„1990 - 2024, 34 de ani lipsă de investiții majore din partea statului în sectorul energetic în care an de an, la nivel declarativ, este considerat strategic. După mulți ani de prea puțină mișcare, este momentul să reîncepem marile investiții în domeniul energetic. România se bucură de un mix energetic echilibrat și diversificat. Beneficiem de importante resurse energetice primare, cum ar fi petrolul, gazele naturale și cărbunele. Avem potențial hidroenergetic semnificativ și rezerve de uraniu pentru centralele nucleare. Domeniul energetic este unul complex aflat într-o continuă și dinamică evoluție.Avem resurse, trebuie să avem curaj”, susține Maioreanu.

Fostul secretar de stat din Ministerul Energiei a ținut să puncteze și importanța energiei produsă pe bază de cărbune. „România are nevoie de energia electrică produsă pe bază de cărbune! Am acordat o atenție deosebită producției de energie pe bază de cărbune în Strategia energetică a României 2019-2030, cu perspectiva anului 2050. Cărbunele este o resursă energetică primară de bază în componența mixului energetic din România. Este un combustibil strategic pentru securitatea energetică națională și regională. În perioadele meteo extreme, cărbunele stă la baza rezilienței alimentării cu energie și a bunei funcționări a Sistemului Energetic Național. România are nevoie de Complexul Energetic Oltenia!”, a amintit Maioreanu.

 

 

Vizualizări: 1,502

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: