antiVirale

Acțiuni de prevenire în taberele școlare din Gorj

Polițiștii gorjeni organizează activități de prevenire în cadrul taberelor școlare organizate în județul Gorj. Astăzi, oamenii legii au fost în Runcu, unde le-au dat sfaturi copiilor despre cum să aibă parte de o vacanță fără probleme.

 

"Polițiștii au adresat recomandări pentru prevenirea victimizării minorilor, prevenirea plecărilor voluntare/disparițiilor de minori, dar și pentru prevenirea evenimentelor rutiere. 

În acest context, polițiștii i-au informat pe elevi ce reprezintă și ce presupune plecarea voluntară de acasă, au discutat despre motivele pentru care unii copii aleg sa facă pasul acesta, fiind dezvoltate aspecte despre climatul familiar, fuga de eventuale abuzuri fizice sau emoționale, conflicte legate de regulile impuse de părinți, cât și despre reacția părinților față de o anumită situație neplăcută.

 

 

Totodată, elevilor le-au fost enumerate câteva dintre riscurile unei plecări voluntare, respectiv expunerea la situații de risc precum exploatare, trafic de minori, diferite accidente, implicarea în activități antisociale, îndepărtarea de prieteni si familie, dificultăți de reintegrare școlară, precum și despre alte asemenea riscuri.

 

În cadrul discuțiilor purtate, polițiștii împreună cu elevii au venit cu idei și soluții, pentru ca cei mici să poată gestiona anumite situații în care pot fi implicați, fără să recurgă la astfel de gesturi periculoase", anunță IPJ Gorj. 

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: