Social

Acțiune de sterilizare a câinilor și pisicilor în orașul Novaci

 

Administrația locală din Novaci, în colaborare cu un ONG, desfășoară o amplă acțiune de sterilizare a câinilor și pisicilor. Scopul este acela de a reduce numărul animalelor fără stăpân de pe străzile din oraș și din stațiunea montană Rânca. 

Cetățenii au reacționat cum nu se putea mai bine și s-au înscris pe listele celor care doresc să vină, astăzi, cu animalele la sterilizat. Chiar și așa, administrația locală se gândește la o metodă de a-i determina și mai mult pe cetățeni să fie responsabili în acest sens.

„Avem deja 100 de persoane înscrise pe listele cu programări, pentru astăzi. Era absolut necesară o astfel de acțiune și mă bucur că am putut să o concretizăm. Sunt alături de noi, pe lângă un ONG, tineri voluntari, din orașul Novaci, studenți la Medicină Veterinară. Mă bucur că oamenii au înțeles necesitatea unor astfel de acțiuni, pentru că ne dorim foarte mult să nu mai avem animale pe străzile din oraș sau din stațiunea Rânca. În acest sens, mă gândesc la o variantă de a-i răsplăti financiar pe novăcenii care răspund apelului nostru și vin cu animalele la sterilizat”, a declarat Dumitru Leuștean, primarul orașului Novaci.

 

 

 

Vizualizări: 325

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: