Anchetă

Achitare în dosarul Turceni - Rovinari

Înalta Curte de Casație și Justiție a achitat astăzi cei cinci inculpați din dosarul contractelor de asistență juridică încheiate de fostele complexuri energetice Turceni și Rovinari cu Casa de avocatură Șova și asociații.

Cei cinci achitați sunt foștii directori Dumitru Cristea, Laurențiu Ciurel și Octavian Graure, precum și foștii parlamentari Victor Ponta și Dan Șova.

Ponta a jubilat pe pagina de socializare. "Dupa 8 ani de proces - 8 judecatori de la ICCJ au restabilit adevarul! Azi, Inalta Curte de Casatie si Justitie a pronuntat decizia finala in faimosul dosar “Ponta - Sova” (dosarul care a dus, in 2015, la demisia mea din functia de Presedinte al PSD si, ulterior, din functia de Prim Ministru): ACHITARE pentru toti cei 5 pentru ca “nu exista fapte care sa constituie infractiuni”. S-au pronuntat pentru achitare, in unanimitate, 8 judecatori ai ICCJ (3 in fond si 5 in apel); NU am invocat niciodata prescriptia sau o alta modificare de procedura sau Decizie a CCR. Am fost tot timpul nevinovat si dosarul penal a avut, de la inceput, scopul de ma indeparta din functie", a scris Ponta.

Acesta le-a cerut iertare celorlalți patru inculpați din dosar, care ar fi fost victime colaterale. "Regret ca Statul Roman (adica noi toti) a platit cheltuieli inutile de peste 1 milion de euro - expertize, perchezitii, magistrati, avocati etc., doar sa justifice o acuzatie evident neserioasa si netemeinica", a mai scris fostul deputat de Gorj.

 

Vizualizări: 2,064

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: