pamFLEȚI

Aceeași gogoașă electorală, încălzită din patru în patru ani

Din patru în patru ani, de când s-a închis Cariera Seciurile, din comuna Roșia de Amaradia, primarul le promite localnicilor că o redeschide. Zăcământ este, dar Complexul Energetic Oltenia nu a văzut în această zonă un viitor, costurile au fost prea ridicate și nu a dorit niciodată să reia exploatarea în zonă. Acum același primar promite că va face turism pe spatele rămășițelor din minerit.

 

Ajutat de regizorul, scenaristul, actorul, candidatul Ion Iordache, primarul s-a cocoțat pe un utilaj gigant și la unison le-au promis oamenilor că iar redeschid exploatarea de cărbune. Doar că ideea e puțin altfel în această campanie electorală. “Vom face un parteneriat între Primăria Roșia de Amaradia și Consiliul Județean prin care vom prelua acest patrimoniu de la CEO. Vom exploata această cantitate uriașă de cărbune, iar utilajele vor deveni obiective turistice”, spune Iordache cățărat pe un utilaj ruginit. Nu că ideea ar fi rea, dar e ruptă tot dintr-o pagină SF a programului său electoral. Nimeni nu știe cât de ruginite sunt aceste utilaje care au prins rădăcini la propriu. De pe ele s-au luat piese în alte cariere ori chiar s-au furat. Cu ce bani ar reuși vreodată o comună cu trei mii de oameni să facă turism din rămășițele exploatării miniere? 

 

Asta ca să nu ne mai întrebăm câte campanii vor mai trece până când CEO ar putea să facă o astfel de tranzacție, să-i dea primăriei utilajele sau terenurile ținând cont că sunt atâtea primării la coadă care se roagă și pentru o bucată de stradă pe care compania pune prețuri astronomice. Primarul din Roșia de Amaradia o avea intenții bune, a mai mișcat câte ceva prin comună, dar e conștient și el după ce se oprește filmarea electorală cu influencerul șef de partid, că primăria nu va avea bani nici să preia ceva din patrimoniul companiei energetice și nici să dezvolte zona din punct de vedere turistic când nu are niciun obiectiv turistic acolo. Iar acest criteriu e esențial când o primărie cere bani europeni pentru acest capitol.

Prea SF, domnule senator! Prea ca la ...Murgești!

 

Vizualizări: 1,107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: