Ultima oră

A lovit doi soți cu mașina

Un gorjean a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor. Individul a lovit intenționat cu mașina două persoane, soț și soție. Totul, după un scandal izbucnit pe fondul unui conflict mai vechi. Scenele violente au avut loc luna trecută. 

 

Scandalul a avut loc în Runcu și a degenerat rapid într-o încăierare generală pe o stradă din localitate. 

 

La un moment dat, unul dintre scandalagii s-a urcat la volan și i-a lovit pe cei doi soți cu mașina. Procurorii spun că acesta a avut intenția clară de a-i ucide pe cei doi. 

 

"În seara zilei de 30.09.2024, în jurul orelor 21:30, pe fondul unei stări conflictuale mai vechi care a degenerat în noi acte de violenţă fizică în care s-au implicat membrii familiilor N. şi alți membri ai familiei I. (fratele și fiul inculpatului împreună cu membrii familiilor acestora), alertat de escaladarea violențelor, s-a deplasat cu autoturismul proprietate personală marca Ford Mondeo, pe str. Gheorghe Tătărăscu din comuna Runcu, satul Suseni, județul Gorj, acolo unde, la locul conflictului a surprins şi a lovit cu autoturismul pe persoanele vătămate N.A.E. şi N.L.C., care se aflau una în apropierea celeilalte, provocându-le astfel leziuni care au necesitat transportul şi internarea de urgenţă la Spitalul de Urgenţă Tg-Jiu (leziuni traumatice care potrivit rapoartelor de expertiză medico-legală ale S.M.L. Gorj au necesitat acordarea a 18-20 zile de îngrijiri medicale și respectiv 7-8 zile de îngrijiri medicale).

 

S-a considerat că fapta inculpatului este caracterizată sub aspect subiectiv prin intenţia de a ucide, intenţie ce rezultă din obiectul vulnerant de care s-a folosit la comiterea faptei, respectiv un autoturism, pe care inculpatul îl manevrează rulând la viteză ridicată (cu intensitate) și pe care l-a orientat cu scopul de a lovi pe persoanele vătămate aflate împreună, una lângă cealaltă, lovire care, în aceste împrejurări de fapt, poate produce în mod firesc moartea victimelor prin lovirea (cu elementele de caroserie) și proiectarea acestora de corpuri și suprafețe dure (gard, pod din beton, șanț), rezultat pe care inculpatul îl prevede și îl urmărește ca posibilitate a producerii (aspect evident în cazul persoanei vătămate N.A.E. pe care o lovește în plin) dar care nu se produce doar din întâmplare ori rezultat pe care îl prevede și, deși nu îl urmărește, îl acceptă ca posibilitate de producere (în cazul persoanei vătămate N.L.C. pe care, în deplasarea vehiculului orientat pentru a lovi pe soțul acesteia, o acroșează și/sau proiectează de suprafețe dure ca urmare a faptului că se afla la acel moment în imediata apropiere a soțului său).

 

În aceleaşi împrejurări inculpatul I.M. a tulburat ordinea şi liniştea publică", anunță procurorii gorjeni. 

 

Individul a fost arestat preventiv. 

 

 

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: