Actualitate

A început tabăra de sculptură de la Polovragi. Se sculptează cu drujba și cu dalta

A început tabăra de sculptură "Simboluri dacice" în Polovragi. Evenimentul se află la cea de-a șaptea ediție și reunește sculptori din mai multe zone ale țării. Artiștii vor sculpta cu dalta sau cu drujba. 

 

La final, operele vor fi expuse în Vatra Dacică din poiana mănăstirii. "Începem să refacem primele opere. Vom face un fel de protecție, o umbrelă din șiță pentru fiecare element în parte. Vom căuta să nu mai lăsăm în contact direct cu solul ca să nu mai absoarbă umiditate. Discutam despre iluminat. În primii ani am relocat operele și ne-a împiedicat să aducem proiecții seara lângă fiecare operă. Avem felinare în porți, avem și la colibă. Sunt convins că vom continua cel puțin până la ediția cu numărul 12 și după aceea. Dumnezeu ne-a adus pentru creație pe pământ ", a spus primarul din Polovragi, Gheorghe Epure.

 

"Sufletul meu e aici. Aproape 90% din ce vedeți aici sunt schițele făcute din mâna lui Pompiliu Ciolacu. Avem cărarea dacilor, satul dacilor, cărarea regilor daci, sacrificiul. Sunt opere care nu trebuie uitate", a spus și Pompiliu Ciolacu, cel care a inițiat acest proiect. 

 

De când a fost conturată Vatra Dacilor, locul a devenit un nou obiectiv turistic pentru cei care au ajuns in Polovragi. "Mă bucur că am reușit să animăm acest loc și să-i dăm viață", a spus unul dintre sculptorii care participă la festival. 

Vizualizări: 381

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: