Social

A început să apară în piețe celebra varză de Bălești

Producătorii din Bălești încep să scoată varza la vânzare. Localitatea e renumită la nivel național pentru varza de toamnă. Prețurile sunt între 5 lei și 7 lei kilogramul, dar prețul se poate negocia în funcție de cantitatea achiziționată.

 

Cei mai mulți localnici vând varza direct de pe plantație. Alții o duc în piețe. Nu mai sunt însă mulți producători de varză. Din cauza secetei, mulți au renunțat la culturile de varză pentru că ajungeau să muncească degeaba.

Dacă odinioară erau sute de oameni care aveau hectare întregi de varză în luncile din Bălești, acum au mai rămas doar câțiva care mai duc tradiția mai departe.

De câțiva ani, în Bălești, are loc și un festival dedicat verzei, dar organizarea acestuia este sub semnul întrebării în acest an tocmai din cauza numărului tot mai mic de producători și a recoltei scăzute ca urmare a arșiței din vară. Oamenii nu mai au sisteme de irigații așa că fiecare se descurcă cum poate. Ca să culeagă ceva de pe câmp, producătorii trebuie să ude culturile. 

Vizualizări: 889

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: