La modă
A fost inventată ciocolata cu vin!
Ultimul tip de ciocolată sofisticată, dar și premiată, este ciocolata cu vin creată de un maestru ciocolatier din Toscana.
Acesta a combinat ambele ingrediente, creând "Di Vino" - un baton de ciocolată infuzat cu un vin Cabernet, dar a păstrat secretul în privința rețetei și anumitor ingrediente. Denumirea pe care a ales-o pentru noul său produs sugerează gustul. În italiană, cuvintele "di" și "vino", luate separat, înseamnă "din vin", dar, combinate, se traduc prin ”divin”.
Maestrul ciocolatier Cecilia Tessieri Rabassi a fost premiat pentru rețetele sale originale de ciocolată, la care a ajuns experimentând în laboratorul său din Capannoli, lângă Pisa.
Vinul roșu infuzat dă culoarea mai închisă a ciocolatei Di Vino, iar batonul de 75 de grame are și un preț pe măsura rețetei premiate și costă 17 euro.