Actualitate

A fost inaugurat muzeul digital de la Peștișani

Proiect inedit acasă la Brâncuși. Azi a fost inaugurat Teen Art Museum în cadrul Liceului "Constantin Brâncuși" din localitate. Atât localnicii, cât și turiștii vor putea vedea cu ajutorul ochelarilor VR operele lui Brâncuși din toată lumea, dar și alte destinații sau biblioteci virtuale. 

 

Inițiativa îi aparține unui ONG din Târgu Jiu. Roxana Pistol, președintele Asociației Be Teen, a fost cea care a împrumutat ideea din Irlanda. "Proiectul a pornit de la o idee pe care am văzut-o la un schimb de experienţă acum mai bine de un an în Irlanda. Aceste instrumente digitale, de exemplu VR, pot fi folosite pentru a aduce mai aproape oportunităţi pentru tinerii din rural, pentru a fi parte din lumea culturii. Aşa ne-am gândit şi noi să facem acest muzeu digital şi să folosim instrumentele VR pentru a aduce oamenii din comunitate şi nu numai mai aproape de operele şi viaţa lui Brâncuşi. Facem un apel către turiştii din ţară şi nu numai să vină să viziteze acest muzeu care este creat în integralitate de tineri şi de ideile lor. Cu ajutorul ochelarilor VR se pot vedea operele, conţinutul pe care l-am creat, filmările pe care le-am creat, dar pot să vadă şi alte biblioteci virtuale din Europa sau alte locuri, folosind foarte simplu aplicaţii de genul Youtube sau alte platforme". 

 

Investiția este un plus pentru comunitate, dar și pentru turiști. "Turiștii vor avea parte de o surpriză când vor ajunge aici. Vor putea să descopere și alte opere direct de aici, cu acești ochelari. Toată această tehnologie va rămâne a comunității si nu putem decât să ne bucurăm și noi pentru această reușită a asociației din Târgu Jiu", a spus primarul din Peștișani, Cosmin Pigui.

Vizualizări: 621

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: