Actualitate

200 de angajați de la Leoni vor fi detașați la Pitești

Panică în rândul angajaților de la Leoni, din Bumbești-Jiu. S-a schimbat acționariatul, o companie chineză a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni, însă deși salariații se tem că locurile de muncă din Parcul Industrial ar putea fi în pericol, directorul Parcului a transmis că nu se vor face concedieri. 

 

Însă, aproape jumătate dintre salariați vor fi detașați timp de cel mult șase săptămâni la Pitești. Compania le va asigura transportul și cazarea. Eftemie Popescu a declarat că oamenii nu vor rămâne mai mult la Pitești, ci până când vor fi gata investițiile demarate la Sadu.

 

Eftemie Popescu a ținut să precizeze că nu sunt motive de îngrijorare. Fabrica nu va face concedieri și nici nu-și va restrânge activitatea.

 

"Acționarul majoritar de la Leoni s-a schimbat. Punctul de lucru se transformă. Se schimbă liniile de acolo. S-au generat niște zvonuri alarmiste. Se înlocuiește linia tehnologică. Personalul va fi detașat la Pitești pentru o perioadă de 4-6 săptămâni până se schimbă aceste linii. Nu se concediază, nu se pierd locuri de muncă, nu se închide nimic", a declarat la Radio Infinit Eftemie Popescu, directorul Parcului Industrial.

În prezent, fabrica din Bumbești-Jiu are aproximativ 500 de salariați. 

Leoni are activități în România începând din 2000, având aproximativ 12.000 de angajați în 2024. Compania are unități de producție la Arad, în Bistrița și la Pitești. Alte „fabrici satelit” au fost deschide în Beiuș, Luduș, Marghita și Bumbești-Jiu. În total, Leoni are 10 fabrici în România, cu o suprafață totală de producție de 180.000 mp.

Vizualizări: 3,761

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: