Social

Campus școlar în comuna Runcu

Veste bună pentru elevii din Runcu! Autoritățile locale au obținut fonduri pentru a ridica un campus școlar în localitate. Investiția se va face cu bani din Programul Național de Redresare și Reziliență.

 

“Am semnat contractul de finantare cu Ministrul Educatiei Ligia Deca pentru obiectivul Construire Campus Scolar, com Runcu. Au fost finantate doar trei proiecte in Romania printre care si comuna Runcu”, a anunțat primarul din Runcu, Adi Cîmpeanu.

Fiecare consorțiu școlar rural va primi un grant pentru construirea de noi clădiri eficiente din punct de vedere energetic, respectiv, infrastructura școlară, constând în spații de învățământ, fiecare cu o capacitate cuprinsă între 300-1500 de locuri, inclusiv spații pentru activități de tip SDS, baze sportive (săli și terenuri de sport), spații pentru ateliere de practică, laboratoare, spații pentru desfășurarea activităților nonformale, bucătărie și spații de cazare pentru elevi.

Clădirile nou construite vor respecta solicitarea privind necesarul de energie primară cu cel puțin 20% mai mic decât cerința pentru clădirile al căror consum de energie este aproape egal cu zero, ceea ce se va asigura prin certificate de performanță energetică.

 

Vizualizări: 721

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: