Social

Protecția mediului, o prioritate în comuna Bustuchin

Vești bune pentru cetățenii din comuna Bustuchin! Autoritățile locale au făcut încă un pas spre realizarea unui obiectiv extrem de important pentru comunitate: construirea unui centru de colectare deșeuri prin aport voluntar. Proiectul dovedește importanța pe care echipa condusă de primarul Ion Ciocea o acordă protecției mediului înconjurător. 

 

Proiectul a fost scos la licitație în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Centrul de colectare deșeuri prin aport voluntar din comuna Bustuchin va fi realizat din fonduri europene pe care administrația locală le-a obținut prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Valoarea totală a investiției este de peste 2,1 milioane lei. 

Este un proiect important pentru localitatea noastră pe care abia așteptăm să îl vedem finalizat”, a declarat Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin în momentul în care proiectul se afla doar într-o fază incipientă. 

Firmele interesate de acest proiect publicat pe SEAP au termen până pe 12 iulie să depună ofertele sau cererile de participare. 

Odată realizat acest centru de colectare prin aport voluntar, cetățenii din comuna Bustuchin vor putea duce acolo deșeuri din lemn, textile, baterii și anvelope uzate, mobilă, deșeuri de grădină sau de echipamente electrice și electronice. După reciclarea selectivă, deșeurile vor fi transportate spre centre de colectare din țară.

 

Vizualizări: 437

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: